Radiokomunikacije

ATEX - Sigurnosna Tehnologija

Profesionalana radio postaja koja osigurava neophodnu komunikaciju na mjestima gdje postoji potencijalna opasnost eksplozivne atmosfere zbog relativno visoke koncentracije plina i prašine koji se mogu zapaliti. To uključuje mjesta kao što su rafinerije nafte, plina i kemijska postrojenja, postrojenja za obradu kanalizacijskog otpada, odlagališta, oslikavnje objekata-sprej, postrojenja bioplina, farmaceutske tvornice, drvna i metalna industrija, kamenolomi i rudnici. Opće-radio namjene mogu zapaliti eksplozivnu atmosferu, tako da poslodavci i njihovi zaposlenici zahtijevaju postaje koje su posebno dizajnirane kako bi se uklonili takvi rizici...

"ATEX" se odnosi na EU Direktivu 94/9/EC. To znači da su električni i neelektrični dio uređaja, mehanika i oprema namijenjeni za korištenje u okruženjima gdje se zapaljive tekućine, pare, plinovi i zapaljive prašine nalaze u dovoljnim količinama kako bi izazvali požar ili eksploziju. Također su predviđene stroge procedure kontrole kvalitete - pokrivaju se sve faze od dizajna pa sve do prodaje – da budu implementirani od strane proizvođača opreme. U procesu stjecanja ATEX / IECEx certifikacije, Kenwood je bio podvrgnut strogim inspekcijama tvornica za potvrdu da održava napredne QC procedure u skladu sa ISO 9000 certifikatom za osiguranje kvalitete upravljanja.

Dok se ATEX direktiva odnosi samo na zemlje članice EU i zemlje EFTA-e, IECEx certifikacija za opremu koja će se koristiti u eksplozivnim (Ex) atmosferama je jedan od IEC shema u cilju standardizacije širom svijeta.

Za kompletnu sigurnost, dodatna oprema namjenjena tim radio stanicama (baterijski uložak, antene, zakačka za remen i kožna torbica) također zadovoljava ATEX & IECEx standarde.

Kenwood ATEX radio postaje trenutno su certificirane za slijedeće ATEX klase:

* Plin: II2G Ex ib IIC T4

* Prašina: II 2D Ex TD IBD A21 IP6x T110 ° C

* Detonacija: IM2 Ex Ja ib

  Najam radio stanica

  Najam radio stanica

  Iznajmljivanje radio stanica

  Profesionalni analogni primopredajnici

  Profesionalni analogni primopredajnici

  Svojim tehničkim karakteristikama odličan su izbor za velik krug korisnika.

  Amaterski primopredajnici

  Amaterski primopredajnici

  Uz Kenwood opremu možete biti sigurni u brzu i kvalitetnu dojavu vaših novosti.

  LICENSE FREE

  LICENSE FREE

  Ručni primopredajnici za dizajniranje nove flote ili nadogradnja postojeće uz nebrojene mogućnosti.

  Dodatna oprema - baterije

  Dodatna oprema - baterije

  Pronađite dodatnu opremu za vaš Kenwood uređaj

  Dodatna oprema - mikrofoni, slušalice

  Dodatna oprema - mikrofoni, slušalice

  Pronađite dodatnu opremu za vaš Kenwood uređaj